Okulumuzda 2019-2020 Mesleki Açık Öğretim Lisesinde aşağıdaki Alan ve Dallarda eğitime devam edilmektedir.
ALAN ADI | DALLAR | DÖNEMLER |
---|---|---|
Bilişim Teknolojileri | - Web programcılığı | 3-4-5-6-7-8 |
Elektrik-Elektronik Teknolojileri | - Görüntü ve Ses Sistemleri - Tesisat ve Pano Montörlüğü |
3-4-5-6-7-8 |
Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme | -Yapı Tesisat Sistemleri -İklimlendirme Sistemleri |
3-4-5-6-7-8 |
İnşaat Teknolojileri |
-Yapı Yüzey Kaplamacılığı |
3-4-5-6-7-8 |
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - GÜNCEL DUYURULAR
DUYURU-1:***
Açık Meslek Lisesi 1. Dönem kayıt yenileme işlemi 21 AĞUSTOS - 27 EYLÜL 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bunun için;
- Halk Bank, Vakıf Bank veya Ziraat Bankası şubelerinden birine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek 30 TL Kayıt parası yatırılacaktır.
- İş Bankası Denizevleri Şubesi (Okulumuz Karşısı) 7312-415 Atakum Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Hesabına 40 TL Temrinlik+Hizmet bedeli parası yatıracaklardır.
- Dekontlarla birlikte belirtilen süre içinde ilgili Müdür Yardımcısına başvurulacaktır.
- Toplam Ücret 70 TL olup MEB tarafından belirlenmektedir.
DUYURU-2:***
1.DÖNEM DERSLERİ 14 EYLÜL 2019 CUMARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN BAŞLAYACAKTIR
ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
1. Kültür dersleri öğrenciler tarafından maol.meb.gov.tr adresinden seçilir. Kültür derslerine öğrenci kendi imkanları ile çalışır, test sınavına, maol.meb.gov.tr adresinde belirtilen yerde girer. Kültür derslerinin kitaplarını kayıt yaptırdığı okul merkezinden alır.
2. Meslek Dersleri (Yüz Yüze Eğitim Dersleri) okulumuzda verilir. Okulumuzdaki alanlardan (Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Tekonolojisi Alanı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı) bir tanesini seçen öğrenci, hafta sonu meslek derslerini okulumuzda görür. DERSLERE KATILIM ZORUNLUDUR, Her ders için ayrı ayrı olmak üzere, bir dönemde en fazla özürlü ve özürsüz toplam % 25 devamsızlık hakkı vardır. Örneğin: 1. Dönem 18 hafta ise, her ders için ayrı ayrı olmak üzere 4,5 hafta devamsılık hakkı vardır.
3. Okulumuzdan mezun olabilmek için
- BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDA : 114 Kredi KÜLTÜR DERSİ + 116 Kredi MESLEK DERSİ = 230 Kredi ders alınmalıdır.
- İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANINDA : 116 Kredi KÜLTÜR DERSİ + 126 Kredi MESLEK DERSİ = 242 Kredi ders alınmalıdır.
- ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANINDA : 116 Kredi KÜLTÜR DERSİ + 126 Kredi MESLEK DERSİ = 242 Kredi ders alınmalıdır.
- TESİAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ALANINDA : 116 Kredi KÜLTÜR DERSİ + 126 Kredi MESLEK DERSİ = 242 Kredi ders alınmalıdır.
4. Dersin haftalık saati, o dersin kredisini oluşturur. Bir dersten 50 veya 100 ile geçmek yeterlidir. Not sadece diplomayı etkiler. Meslek derslerinden en az 2 yazılı sınav, 1 veya 2 sözlü notu öğretmen tarafından verilir.
5. Yüzyüze alacağınız meslek dersleri ve muaf olacağınız dersler okulumuz tarafından belirlenir.
6. Dersler dönemliktir. Her yıl 2 dönemden oluşur. Öğrenci Eylül- Şubat aylarında 2 defa kayıt yenilemek zorundadır. Kayıtlar okulumuzda yapılacaktır. Kültür dersi sınavları, MEB tarafından merkezi sistemle yılda 2 defa Ocak-Mayıs aylarında yapılır.
7. Öğrenci belgesi, Kimlik kartı, Askerlik Tecil Belgesi, EK-C2 okul merkezi tarafından verilmektedir. Erkek öğreniclerin tecil işlemi 12. dönem sonuna kadar yapılmaktadır.
8. Kültür derslerine ait kitap okul merkezinde verilmektedir. Meslek derslerine ait kitaplar ayrıca verilmeyek olup Ders Notları: megep.meb.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır.
9. Kurallara uymayan öğrenci için gerekli disiplin işlemi ve okuldan ayrılma işlemi yapılır.
ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR
1. Öğrenci her dönem okul merkezinden kayıt yenilemek zorundadır. Kayıt yenilenmemiş öğrenciler Silik ve Donuk durumda olacağı için yüz yüze eğitim derslerinden başarılı olsa bile bu derslerin kredilerini hak etmiş sayılmazlar.
2. Yüz yüze eğitimde derslere devam zorunludur. Okulun eğitim-öğretime açık olduğu dönem içinde, her ders için öğrencinin 1/4 (% 25) oranında devamsızlık hakkı vardır. Bu devamsızlık süresini geçen öğrenci o dersten devamsızlıktan kalmış sayılır.Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencisi kendi devamsızlığını kendi takip etmek zorundadır.
3. Öğrenci her dönem okulumuza gelerek yeni döneme devam edeceğini bildirmek ve kayıt yenilemek zorundadır. Kayıt yenilemeyen öğrencilere o dönem için ders verilmez.
4. Yüz yüze eğitim-öğretim örgün eğitim ile başlar. Bu tarihten sonra okulumuza gelen öğrencilerin geçen süreleri devamsızlıktan sayılır.
5. Okul bina ve bahçesinde sigara içmek yasaktır. Sigara içenler hakkında 4207 Sayılı yasaya göre işlem yapılır ve disiplin cezası uygulanır.
6. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulumuzda yüz yüze eğitime devam ederken kılık kıyafetinin düzgün ve öğrenciye yakışır şekilde olması zorunludur. Mesleki Açık Lise öğrencisi yüz yüze eğitim için okulda bulunduğu sürece okul idaresinin belirlediği kurallara uymak zorundadır.
7. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulun binasına, demirbaşlarına zarar verici davranışlarda bulunamaz. Verilen zararlar öğrenci tarafından telafi edilir ve ayrıca disiplin cezası uygulanır.
8. Okul öğrencisi olmayan bir kişinin idarenin izni olmadan okul bina ve bahçesini kullanması yasaktır. Açık lise öğrencisi okul bina ve bahçesine yabancı kişileri getiremez. Açık lise öğrencileri okulun kendileri için belirlenmiş yerlerini kullanacaktır. Belirlenmiş yerlerin dışındaki okul alanlarını kullanamazlar.
9. Orta Öğretim Kurumlarında Ödül ve Disiplin Yönetmeliğine aykırı davranışlarda bulunan öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğinin 54.Maddesi uygulanır.